Isolamin levererar 6000 kvm sandwichpaneler till färjan Color Hybrid

Isolamin har tagit hem en order på 6000 m² sandwichpaneler till världens största plug-in hybridskepp (Color Hybrid NB311) som just nu byggs av Ulstein Verft AS på deras varv i Ulsteinvik, Norge.

Color Hybrid NB311

När skeppet står färdigt så kommer det att kunna transportera 2000 passagerare och den kommer även att vara utrustad med 100 hytter för besättningsmedlemmarna. De paneler som Isolamin levererar kommer bland annat att användas för att bygga dessa hytter men också för andra avdelade utrymmen ombord på färjan.

Produktionen av dessa sandwichpaneler pågår under tidsperioden oktober till november, 2018. Leverans till varvet i Ulsteinvik kommer att ske i tre omgångar under samma period.

Isolamins försäljningschef Maria Öjercrantz berättar: – Isolamins sandwichpaneler är perfekt anpassade till detta ändamål. De  konstrueras både för att uppnå de önskade ljudreduktionsvärden och brandklasserna som önskas. Panelerna är dessutom väldigt enkla att montera samtidigt som de ger rummet är färdig snygg väggyta.

Maria tillägger: – Norge är en stor marin marknad för oss och med den ökning av andelen förfrågningar vi får nu, ser vi mycket goda förutsättningar för en fortsatt växande orderstock.

– Vi har också lång erfarenhet och kunskap av denna typ av projekt, så det passar oss som handen i handsken, summerar Maria.

Ägare och beställare av färjan är rederiet Color Line och det nya skeppet kommer att gå mellan Sandefjord i Norge och Strömstad i Sverige, från juni 2019.

Läs mer om Color Hybrid (extern länk)

Märkt på: