Vi har levererat 1,5 mil paneler
till Nya Karolinska Solna.

Anpassade för ventilationskanaler och schakt

Vi på Isolamin är stolta över att, med vårt fläktrumssystem, ha medverkat i byggnationen av Nya Karolinska i Solna. Det har vi gjort genom att under en treårsperiod (2012 till 2015) ha levererat 1-2 lastbilar fullpackade med paneler, varje vecka.

Sammanlagt 1,5 mil

När vi idag räknar ihop den sammanlagda summan paneler så blir det 75 000 m² paneler, som har används till byggnation av hela 1,5 mil ventilationskanaler och schakt!

Platsbesök

Vi passade även på att göra ett platsbesök på Nya Karolinska Solna häromdagen, för att studera våra fläktrumssystem monterade på plats. Det är verkligen något alldeles extra att få se dem monterade. Meter efter meter, åt höger och vänster, upp och ned, genom hela fastigheten. Det mesta har satts på plats, återstår gör några mindre avslutande delar.

Nya Karolinska Solna färdigställt hösten 2017

För själva sjukhusbygget i sig återstår ännu en lite längre tid innan det är färdigställt. Enligt projektplanen så sker överlämningen till fastighetsförvaltaren under hösten 2017.

Om Isolamin fläktrumssystem

Vårt fläkrumssystem är en lättmonterad konstruktion för golv, väggar, tak till olika fläktrumstyper. Huvudkraven vid konstruktion av fläktrum är täthet, hållfasthet, brandskydd, ljud- och värmeisolering. Efter omfattande provning och tester har Isolamin tagit fram ett komplett fläktrumssystem som är typgodkänt, trycktätt och anpassat för olika miljöer och krav. Mer om vårt fläktrumssystem finner du här.